Produkty
PrestaShop

Nové produkty

Všetky nové produkty

Montáž dverí DOORNITE

Dvere sú určené na montáž do typových zárubní vyrobených podľa príslušnej normy (opis dverí vrátane rozmerov je na etikete umiestnenej na spodnej hrane dverí). Dvere Doornite je možné použiť do klasických oceľových aj do drevených obložkových zárubní. Ich inštaláciu a bezproblémový chod vám najlepšie zabezpečí odborná montážna firma. V prípade montáže je potrebné postupovať podľa montážnych návodov k jednotlivým výrobkom, ktoré sú súčasťou balenia, prípadne na našom v sekcii Návody.

Ak sa rozhodnete výrobky f. Doornite inštalovať sami, je nutné pred inštaláciou dôkladne preštudovať návody priložené k výrobkom, ďalej výrobok vizuálne a rozmerovo skontrolovať a v prípade zistených chýb nepokračovať v ďalšej montáži a ihneď výrobok reklamovať, v prípade úprav alebo akýchkoľvek zásahov do výrobku s viditeľnými chybami nebudú následné reklamácie podľa reklamačného poriadku uznané. Pri montáži dverí je nutné nastaviť skrutkovacie závesy dverí tak, aby po nasadení dverí na závesy zárubne a ich dovretiu bol na všetkých stranách dverí dosiahnutý rovnomerný odstup od hrán zárubní. Pri zárubni je nutné skontrolovať zvislú rovinu všetkých pántov (nesmie byť niektorý pánt mimo zvislej osy) a prekontrolovať rozmery existujúcej zárubne vrátane uhlov a polodrážok. Tak sa zamedzí oderu povrchu dverí v polodrážkach aj prípadnému ďalšiemu poškodeniu dverí. Skontrolujte stav čapov spodných dielov závesov a očistite ich od prípadných nečistôt a potrite jemne mazacím tukom. Vykonajte kontrolu stavu otvorov pre strelku. Pred vlastnou inštaláciou skontrolujte funkčnosť zámku a v prípade problémov zámok demontujte, vyčistite a premažte doporučeným mazivom (v prípade, že zle funguje aj po tejto operácii ihneď reklamujte). Potom nasaďte dvere na závesy v zárubni a kývavým pohybom docielite dosiahnutie toho, aby závesy na krídle plne dosadli na čapy závesov zárubne. Po uzavretí dverí musí strelka zámku zapadnúť do otvoru v zárubni a môžete namontovať vrchné kovanie. Ak krídlo drhne o podlahu, podložte horné diely závesov oceľovými podložkami. Tým krídlo dvihnete do žiadanej polohy. Al je zárubňa deformovaná tak, že dvere nie je možné inštalovať ani s využitím maximálnej „vôle“ nastavenia závesov, odporúčame prenechať úpravu dverí na odbornej firme.

Pri montáži dverného kovania (kľučky) je nutné na uťahovanie skrutiek použiť len primeranú silu, aby nedošlo k poškodeniu dverí.

Pri montáži zárubní (príp. ostatných doplnkov ako sú garniže a pod.), vzhľadom na to, že sa niektoré výrobky mierne líšia, a to výrobne aj spôsobom montáže, postupujte vždy podľa návodu výrobcu, a to už pri vyberaní výrobkov z obalu a príprave montáže.