Produkty
PrestaShop

Nové produkty

Všetky nové produkty

Skladovanie dverí DOORNITE

Dvere a zárubne sa dodávajú v obale, ktorý bráni ich poškodeniu pri preprave a následnej manipulácii. Obal dverí je kombináciou kartónových profilov „U“ a strečovej fólie. Zárubne sa dodávajú v špeciálnej kartónovej škatuli.

Dvere a zárubne sa prepravujú vozidlami s uzavretým nákladným priestorom. Neodporúča sa preprava napríklad na streche osobných automobilov ani v otvorenom prívesnom vozíku. Hrozí tu možnosť poškodenia dverí oderom, ich nasiaknutie vodou pri prípadnom daždi (alebo zvyškovou vodou po ňom). Pri preprave je vždy nevyhnutné podloženie dverí a zárubní v celej dĺžke, aby nedochádzalo k priehybu dverí a zárubní (s ohľadom na vyčnievajúce rámy, zasklievacie lišty). Tým sa zamedzí prasknutiu skla, prehnutiu dverí, nalomeniu polodrážky a pod. a pri zárubniach zlomeniu dielov zárubne vo vnútri škatule. Je tiež nutné zaistiť prepravované dvere proti horizontálnemu posunu, aby nedošlo k poškodeniu povrchu trením alebo poškodeniu hrán nárazom.

Ak použitiu dverí predchádza ich skladovanie, dodržujte nasledujúce odporúčania:
– dvere skladujte vo vodorovnej alebo zvislej polohe vždy podložené tak, aby sa zamedzilo ich priehybu (tzn. po celej ploche dverí)
– dvere umiestnite tak, aby nedochádzalo ku kontaktu povrchu s priamym slnečným žiarením a aby boli chránené aj pred ďalšími poveternostnými vplyvmi (dážď, hmla, para, ľadovec, námraza, sneh atď.)
– dvere umiestnite tak, aby neboli vystavené priamemu vplyvu organických rozpúšťadiel ani inak žieravých, leptavých alebo prchavých chemických látok
– chráňte povrch dverí pred nešetrným zaobchádzaním (pád ťažkého predmetu a pod.) a nelepte naň žiadne lepiace pásky, lepidlá a pod., môžu spôsobiť narušenie povrchovej úpravy